Stichting

Stichting Hondenschool Beatus Utrecht is in het leven geroepen door voormalige instructeurs van de cursus Gehoorzame Huishond van de Dierenbescherming. Vanaf 2015 maakte de Dierenbescherming een grootschalige reorganisatie door. Ook de positie en organisatie van de Hondenscholen veranderden in deze reorganisatie. Voor de instructeurs was deze reorganisatie een moment om de training niet langer onder de vlag van de Dierenbescherming te laten plaatsvinden maar als zelfstandige hondenschool verder te gaan.

De instructeurs kennen elkaar goed, werken al jarenlang intensief samen en hebben allemaal een passie voor honden. Met deze passie en onze ideeën als basis is de stichting en de bijbehorende hondenschool in het leven geroepen.

De naam
"Beatus" is Latijn voor 'blij' en 'gelukkig'; wij streven er als instructeurs naar om het geluk en welzijn van de Nederlandse huishond te vergroten. Dat doen wij onder andere door praktijkgerichte trainingen aan te bieden. Alle rassen, leeftijden en gedrag zijn welkom. We leggen in de training de nadruk op gedrag van de honden; wat vertelt je hond je allemaal en hoe kun je dat het beste lezen. Wij zijn er van overtuigd dat als de mensen de taal van de hond beter verstaan en beter kunnen interpreteren, de honden (maar ook zeker de eigenaren) gelukkiger worden!

Waar staan wij voor?
Wij streven er naar, door middel van onze positieve trainingsmethode, het geluk van de Nederlandse honden en hun eigenaren te vergroten. Wij bieden onze training zo vraaggericht mogelijk aan maar werken uiteraard daarnaast ook aan basiscommando’s. Deze zijn namelijk onmisbaar om prettig en veilig te kunnen leven in de maatschappij. Wij maken een paar keer per jaar een boswandeling met de cursisten en hun honden om het geleerde in praktijk te brengen.

Daarnaast verzorgen we regelmatig theorieavonden om naast de praktische kant van de hondentraining ook in te zoomen op de theorie van hondengedrag. Hiervoor gebruiken we onze verzamelde kennis en vaardigheden (onder andere opgedaan bij DogVision, de Dierenbescherming, de Roedelmethode, de Hondenbescherming, Nicky Gootjes, O&O en Martin Gaus).

Onze meerwaarde
Door onze jarenlange ervaring, ruime theoretische kennis en de aanwezigheid van kynologische expertise in het team, kunnen wij ook extra individuele ondersteuning bieden daar waar cursisten dat prettig of nodig vinden.

Het bestuur

  • Eline Poeze; Voorzitter
  • Patricia Hardeveld Kleuver; Secretaris
  • Frits Kindt; Penningmeester
  • Brigitte Ochel; Bestuurslid
  • Angelique Koot-Hoppezak; Bestuurslid

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

aanmeldengroot