Nieuws


NieuwSeizoen 

Nieuw cursusjaar

Op zaterdag 15 september begint het nieuwe cursusjaar van Hondenschool Beatus. U kunt zich daar nog voor aanmelden!!

U bent welkom voor een puppycursus, maar ook voor een vervolgcursus. De training stopt niet na de puppycursus; dan begint het voor hond en eigenaar pas echt! De puberteit... een lastige maar erg belangrijke periode in het leven van de hond en in het leven van jullie samen. Uiteraard kun je bij ons terecht voor de pubercursus.

Ook voor de oudere honden bieden wij training aan; bijvoorbeeld bij onze Rising Stars! Het geleerde tijdens de pup- en pubercursus wordt verder uitgebreid, je leert nog meer over hondentaal en -communicatie en over de samenwerking met je hond.

Onze Top Dogs gaan het geleerde nog veel verder uitbreiden en toewerken naar het examen. Het examen is niet verplicht en er wordt altijd gekeken naar de individuele eigenaar/hond combinaties. De exameneisen zijn hier te vinden

Aanmelden voor blok 1 kan door via deze link ons aanmeldformulier in te vullen. 

Blok 1 bestaat uit 16 lessen en kost 50,-. Er komt nog éénmalig 15,- inschrijfgeld bij (hiervan doneren wij 5,- aan de Koninklijke Hondenbescherming). 


silhouette1

Instructeurs gezocht

Wij zijn op zoek naar instructeurs!

Lijkt het je leuk om op vrijwillige basis bezig te zijn met het trainen van honden en mensen, stuur ons dan een mailtje voor meer informatie.
Om de kwaliteit van onze hondenschool te bewaken zijn we op zoek naar gediplomeerde kynologisch instructeurs en/of mensen die van plan zijn een gedegen opleiding te gaan volgen en een stageschool zoeken.

Ken je of ben je persoon die wij zoeken? Mail ons dan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze oproep delen via social media wordt ook zeer op prijs gesteld.

Wij bieden:
- Gezelligheid
- Kynologische kennis
- Begeleiding door gediplomeerde en ervaren instructeurs bij het lesgeven op de hondenschool
- Regelmatig bijscholingen en workshops

Wij vragen:
- Opgeleide kynologisch instructeurs (m/v) of
- Aspirant instructeurs (m/v)
- Positieve instelling t.o.v. honden en mensen
- Positieve trainingsmethode
- Passie voor honden en -training


dontatieHB

Donatie Koninklijke Hondenbescherming

Op zaterdag 4 juni 2016 nam de directeur van de Koninklijke Hondenbescherming, Ineke van Herwijnen, onze donatie (van elke nieuwe inschrijving doneren wij 5 euro aan de Hondenbescherming) in ontvangst.

Het volgende schrijft zij over onze hondenschool:

Beatus is al weer één jaar oud! Tijd vliegt, als je plezier hebt. En…als je goede dingen doet.

Bij Beatus worden plezier en goed bezig zijn gecombineerd, al weer een jaar lang. Immers, als je met je hond aan het trainen bent, heb je plezier én bouw je aan je band samen, leer je je hond wat er van hem verwacht wordt en leer je zelf bij over wat een hond nodig heeft en hoe je aan zijn gehoorzaamheid werkt. Het afgelopen jaar zijn veel cursisten gestart op de hondenschool en zijn er zelfs weer cursisten afgezwaaid, na een succesvol afgeronde cursusperiode.

Deze jonge hondenschool doet daarmee niet alleen goed voor de honden(eigenaren) die op het cursusveld staan, maar ook voor andere honden. Want voor elke cursist die start, wordt een bedrag gedoneerd aan de Koninklijke Hondenbescherming. Daarmee worden minder bevoorrechte honden verder geholpen, zoals asielhonden, verwaarloosde honden en oudere honden die tussen wal en schip raken.

De Koninklijke Hondenbescherming is erg blij met die hulp, die haar helpt de honden te helpen en feliciteert Beatus met haar eerste mijlpaal!

(Cursisten van Stichting Hondenschool Beatus, ontzettend bedankt dat wij dit mogelijk hebben kunnen maken).


Topdogsjuni2016

Examen Top Dogs

Op zaterdag 18 juni 2016 hebben onze Top Dogs examen gedaan.

Dit examen was niet alleen spannend, maar natuurlijk ook een mooie gelegenheid om te laten zien wat onze cursisten allemaal geleerd hebben. Niet alleen commando's als 'zit' en 'af' werden getoetst, ook uitdagendere commando's als 'blijf uit zicht' (waarbij de eigenaar uit het zicht van de hond ging) en aandachtsoefeningen met afleiding werden getest.

Daarnaast werd er ook gekeken naar het contact tussen hond en de eigenaar en naar de 'handling'.

Het examen werd afgenomen door Petra van Wijngaarden van Vreemde Honden.

Iedereen was geslaagd. Jupp, Kaya, Lord, Luna, Marley en Yara; van harte gefeliciteerd!!!

Wij wensen de honden en eigenaren nog heel veel meer leerplezier.


hondhitte

Waarom de hond niet tegen hitte kan

 

Het is eindelijk zomer en ook nog warm weer. Een luxe in Nederland waar we volop van genieten. We trekken er met zijn allen op uit naar strand en park om de zon te aanbidden en ook de hond gaat overal mee naartoe. Helaas heeft het mooie weer ook een keerzijde. Nog steeds overlijden er ieder jaar honden die door de baas voor ‘even een boodschap’ in de auto zijn achtergelaten. Hoe komt het toch dat hondeneigenaren dit risico blijven onderschatten?

LEES MEER


dagvdhond

Dag van de Hond 2016

Zaterdag 21 mei stond bij hondenschool Beatus in het teken van de 'Dag van de Hond'.

Het landelijke thema van deze dag was 'Hond & Ras', ons thema was 'Gezondheid'. Oefeningen als 'op bezoek bij de dierenarts' en 'in de wachtkamer' kwamen voorbij. Daarnaast werd er aandacht besteed aan beweging en vachtverzorging. Bij de oefeningen werd voornamelijk naar gedrag van de hond gekeken en er is uitgebreid stil gestaan bij wat wel en wat niet te doen als het gaat om gezonde beweging.

Sponsor Prins Petfoods was ook aanwezig met een weegschaal. Voedingsdeskundige Lisanne vertelde van alles over de 'body condition score' bij honden; wanneer is je hond te dik of te dun en hoe kun je dat zien en voelen. Voor de honden zat het leermoment natuurlijk in het ontspannen op de weegschaal staan of zitten.

Voor het fotoalbum 'Viering Dag van de Hond' verwijzen wij u graag naar onze Facebookpagina (ook te bekijken als u geen Facebook account heeft). 


hondheteauto

Warm weer is gevaarlijk voor honden

In dit artikel:
Het gevaar van oververhitting loert. Hoe weet je of een hond oververhit is? Hoe kun je oververhitting voorkomen? EHBO. Praktische tips. Extra kwetsbare honden. Hond in hete auto. Verbrande pootjes door heet asfalt. Advies van de Hondenbescherming en Dierenbescherming.

Gepubliceerd op doggo.nl

LEES MEER


animal-dog-pet-dangerous-300x200

Uitvallen, het effect van één negatieve ervaring

Een hond die uitvalt naar andere honden, doet dat eigenlijk nooit “zomaar”. En ook maar zelden “plotseling”. Voor de meeste honden geldt, dat er een historie vooraf gaat aan het uitvallen. Het uitvallen is de climax. Ervaringen die een hond in de loop van zijn leven opdoet, zijn bepalend. Zelfs één negatieve, kan daarvoor al genoeg zijn.

LEES MEER


beatus zomertips

Beatus Zomertips

Wel doen!

Maak de wandelingen bij warm weer wat korter en neem altijd water en een drinkbak mee. Laat je hond lekker zwemmen! Let wel op; zwemmen moet leuk zijn, dus ga niets forceren als je hond het water niet in wil. Zwemmen moet ook aangeleerd worden (bij de één gaat dat sneller dan bij de ander). Let op blauwalg! Check het water eerst of het van zwemkwaliteit is; bij twijfel niet doen. Droog je hond even af bij thuiskomst of voordat je de auto weer instapt. Check de oren van je hond wat vaker, met name de hangende oren. De kans op oormijt en/of ontsteking is groter bij warm weer. Ook grasaren zijn gevaarlijk! Leuke waterspelletjes in de tuin of op het balkon! Neem een (klein) bakje water, vul met water en gooi er een brokje of koekje in! Laat je hond ‘snorkelen’ naar het koekje; plezier gegarandeerd! Vul een hardplastic zwembadje met een laag wateren de hond kan pootjebaden.

Niet doen…

Neem je hond niet meer mee naast de fiets bij warm weer. Honden raken warmte veel minder snel kwijt dan mensen; honden kunnen hun warmte alleen via de voetzolen en via de bek (hijgen) kwijt. Laat je hond niet achter in de auto! Ook niet voor vijf minuten. Ook niet met de ramen open. Bij 42 graden wordt het bloed van de hond stroperig; dat is dodelijk. Als het buiten 24 graden is, is het binnen in de auto met 10 minuten 42 graden… De Koninklijke Hondenbescherming controleert deze zomer regelmatig op honden in auto’s. Als je hond nat is van het zwemmen, laat hem dan niet in de volle zon ‘drogen’. Droog hem af met een handdoek en stuur hem zo nodig in de schaduw. Let op met heet asfalt en heet zand; de voetzolen zijn hier gevoelig voor.

Klik hier voor meer informatie over blauwalg, grasaren of de Koninklijke Hondenbescherming.

aanmeldengroot